Hjem
Foredrag
Bøger
Undervisning, workshops og debatoplæg
Artikler og undervisningsmateriale
Radio/tv
Samarbejdspartnere
CV
Kontakt
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Powered by PHP-Fusion
© by Nick Jones.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fenger-grondahl.dk/public_html/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Hvem er Gud? Et opslagsværk om de 5 verdensreligioner fortalt for børn

DR Multimedie, 2007

Hvem har opfundet Gud? Findes han overhovedet? Og hvis han gør, er han så en dreng eller en pige?
Mange børn stiller sig selv og andre disse spørgsmål, men de kan være svære at svare på, da ingen med sikkerhed kender svarene.
I bogen kan børn læse om de fem verdensreligioner; jødedom, kristendom, islam, buddhisme og hinduisme, og deres syn på hvem Gud er.
Bogen indeholder 5 kapitler - et for hver religion, og i hvert kapitel findes en række spørgsmål og svar, der giver et indtryk af religionen og dens tanker, værdier og ritualer. Se mere på Danmarks Radios side om bogen her.

Anmeldelser

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen
Vi har her at gøre med en bog, der rummer en masse viden om jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme. Det er bestemt en sød og hyggelig bog med børnevenlige tegninger, dog ingen af Muhammed. Børnene kan tale sammen om, hvad det vil sige at tro og have højtider. Der lægges op til både alvorlig snak, latter og undren. Bogen rummer mange svar, men der opstår endnu flere spørgsmål, som er værd at stille, og som man kan fortsætte med at tænke over resten af livet. Selv om bogen lægger op til hyggelæsning og fortrolig barn til voksen-snak i bedste Grundtvig-stil "med barnet på moders skød", så kan bogen også bruges som op­læs­nings- og samtalebog i skolernes indskolingsklasser eller som opslagsbog og selvlæsning for børn på mellemtrinnet.

Tilbage