Hjem
Foredrag
Bøger
Undervisning, workshops og debatoplæg
Artikler og undervisningsmateriale
Radio/tv
Samarbejdspartnere
CV
Kontakt
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Powered by PHP-Fusion
© by Nick Jones.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fenger-grondahl.dk/public_html/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Tyrkiet – en del af EUropa?

Informations Forlag, 2007

Kan EU rumme Tyrkiet? Kan Tyrkiet leve op til EU’s krav? Og kan det, der begyndte som en stille flirt for over 40 år siden, nogensinde ende som et lykkeligt ægteskab?
Debatten om Tyrkiets eventuelle medlemskab sætter fokus på både de ømme ligtorne og de store visioner i EU-samarbejdet og på spørgsmålet om, hvor EU og Europa er på vej hen – politisk, kulturelt og religiøst.
Bogen giver et klart billede af de to parter i den lange og stormfulde forlovelse. Se mere på bogens side på Informations Forlag

Anmeldelser

Marie Kjeldsen, Folkeskolen
Malene Fenger-Grøndahl har med "Tyrkiet - en del af EUropa?" leveret et perspektivrigt bidrag til vel et af de mest aktuelle emner inden for samfundsfagets stadig voksende emneområde, EU. (…)
Som det kendetegner denne serie af undervisningsbøger, er bogen bygget op af en hovedtekst suppleret af et væld af interessante og uddybende fakta- og oplysningsbokse samt mange relevante begrebsafklaringer. Emnet er komplekst og svært tilgængeligt, og informationstætheden er stor.
Bogen er velegnet til undervisningen i samfundsfag på seminarierne. (…) Som lærer i folkeskolen uden dybtgående kendskab til bogens emne har man her mulighed for at få en god og grundig indføring heri.

Annegrethe Rasmussen, Information
Ny bog fortæller og analyserer på fremragende og veloplagt vis om de vanskeligheder, Tyrkiet står over for i processen med at tilpasse sig den Europæiske Union. Og giver et bud på, hvor EU vil bevæge sig hen i processen mod eller med videre udvidelse
(…) Fenger-Grøndahls projekt er gennemført vellykket. For det første fordi hun kender sit emne ordentligt. Hun har lavet sin research, rejst, interviewet, læst og forstået. For det andet fordi hun kan skrive – en evne, der ikke altid er tildelt forfattere af faglitteratur eller politisk interesserede skribenter. Og endelig for det tredje, fordi bogen er veldisponeret og godt illustreret med både billeder, faktabokse og grafik.
(…) En konklusion er, at vi står med en oplagt og billig julegaveidé for den videbegærlige gymnasiast, EU-journalisten, førsteårsstudenten eller blot den politisk interesserede Europa-entusiast.

Tilbage