Hjem
Foredrag
Bøger
Undervisning, workshops og debatoplæg
Artikler og undervisningsmateriale
Radio/tv
Samarbejdspartnere
CV
Kontakt
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Powered by PHP-Fusion
© by Nick Jones.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fenger-grondahl.dk/public_html/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

EU’s nye forfatningstraktat – hvad skal vi stemme om?

Informations Forlag, 2005 (med Jens Nielsen)

Bogen beskriver de grundlæggende idéer og ændringer i den nye forfatning, som vi stemte om den 27/9 2005, og går i dybden med de væsentligste nyheder, ændringer og debatemner i traktatteksten: den nye udenrigspolitiske profil, afstemningsreglerne og den interne magtbalance i EU, diskussionen om kristendom, føderalisme, fælles militær, nationalisme, Tyrkiet-spørgsmålet, den hjemlige politiske debat og danskernes holdning.

Anmeldelser

Poul Smidt, Information
Det er journalisterne Malene Grøndahl og Jens Nielsen, der på Informations Forlag giver mest til at indramme debatten. De har godt fat i temaerne. Pædagogisk, sammenhængende.

Lars Trier Mogensen, Politiken
... en glimrende introduktionsbog, der giver en grundig, seriøs og afbalanceret indføring i EU-samarbejdets udvikling frem mod den foreliggende forfatningstraktat.
(…) Som kommentatoren Ove Weiss har udtalt i Orientering på P1, ville det på mange måder være mere oplysende for den almindelige danske vælger, hvis 'EU's nye forfatningstraktat - Hvad skal vi stemme om?' blev husstandsomdelt frem for selve den juridiske tekst, der jo kan downloades gratis på nettet - i ufordøjet form.

Tilbage