Hjem
Foredrag
Bøger
Undervisning, workshops og debatoplæg
Artikler og undervisningsmateriale
Radio/tv
Samarbejdspartnere
CV
Kontakt
Brugernavn

Kodeord



Har du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Powered by PHP-Fusion
© by Nick Jones.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fenger-grondahl.dk/public_html/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Flygtningenes Danmarkshistorie 1954-2004

Aarhus Universitetsforlag, 2004 (med Carsten Fenger-Grøn)

I 2004 har FN's konvention om flygt¬ninges retsstilling været i funktion i 50 år, og i den periode har 120.000 flygtninge fået asyl i Danmark. Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004 er fortællingen om disse mennesker og det samfund, der tog imod dem. Om hverdagsliv, politiske magtspil, juridiske spidsfindigheder og møder med mennesker, der greb afgørende ind i deres liv.

Anmeldelser:

Isi Foighel, professor, dr.jur. og tidl. formand for Dansk Flygtningehjælp, Anmeldelse på Institut for Menneskerettigheders hjemmeside
... gør et dybt og varigt indtryk på læseren ... Det skyldes også den grundighed og detaljerigdom, hvormed forfatterne har behandlet deres emne ... Den er et flot og betydningsfuldt indlæg i samfundsdebatten.

Lisbeth Algreen, fred & frihed
... en meget vigtig bog ... let læst og spændende trods sit omfang og de mange facts ... giver en fin gennemgang af de stramninger, der løbende er sket på området.

Claus Clausen, Morgenavisen Jyllands-Posten 
Dette nødvendige og detaljerede stykke danmarkshistorie er fortællingen om disse mennesker og det samfund, der tog imod dem.

Mads Bruun Pedersen, Socialistisk Information 
Som en introduktion til et stykke Danmarkshistorie er bogen virkelig nyttig. Hertil kommer, at den er velskrevet.

Randi Nordahl, Amnesty 
... fremragende ... En utrolig velskrevet og vedkommende bog ...

Karin Konradsen, arkivar Vejle Byhistoriske Arkiv og Stadsarkiv, Historie Online
...bogen består af meget andet end de personlige beretninger. For hver flygtningegruppe redegøres der kort og præcist for flygtningenes politiske baggrund for at søge væk fra hjemlandet. Disse oplysninger er markeret i ramme, der strækker sig over ca. en side og med dette har forfatterne sikret sig, at bogen også kan bruges som opslagsværk. Endelig skal også fremhæves forfatternes fine blik for den historiske kontekst: hvad skete der egentlig i Danmark på de givne tidspunkter? (…) Generelt sidder man som læser tilbage med en følelse af, at intet er blevet overset. Man har været rundt om alle relevante aspekter.

Af Jens Holsøe, Politiken
424 tætpakkede sider om nogle af de skæbner, der i de forløbne 50 år er landet i Danmark, ofte ved rene tilfældigheder. (…) De to forfattere lægger i forordet ikke skjul på, at de personligt mener, at et tilskud af fremmede på dansk grund er en positiv ting, at mødet med andre kulturer og holdninger er berigende. Det afholder dem imidlertid ikke fra at pege sobert på de problemer, det også medfører.
Bogen er mættet med oplysninger og facts, som er gode at have ved hånden, når udlændingedebatten raser. Den vil klæde mange lidt bedre på til at argumentere. Og det kan nok trænges.

Tilbage