Hjem
Foredrag
Bøger
Undervisning, workshops og debatoplæg
Artikler og undervisningsmateriale
Radio/tv
Samarbejdspartnere
CV
Kontakt
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Powered by PHP-Fusion
© by Nick Jones.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fenger-grondahl.dk/public_html/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Muslim – otte kvinder fortæller om forholdet til Gud og mennesker

Hans Reitzels Forlag, 2002 (med Carsten Fenger-Grøn)

I denne bøg møder læseren otte meget forskellige muslimske kvinder – fra Danmark, Storbritannien, Bosnien, Tunesien, Syrien, Iran, Indien og Indonesien – og bliver præsenteret for deres syn på kærlighed, ægteskab, bøn, politik, kristendom og meget mere. Hvert portræt indledes med en grundig introduktion til de politisk-religiøse forhold i personens hjemland, og bogen er udstyret med en omfattende indføring i religionen islam.

Anmeldelser:

Rune Engelbreth Larsen, Tidsskriftet Graf
Ud over kvaliteten i de otte interviews er bogen rigt illustreret med mange smukke farvebilleder fra forfatternes rejser, forsynet med en ualmindelig grundig og saglig introduktion til islam som sådan samt informative indledninger om islams tilstedeværelse i de otte, respektive lande. (…)
Muslim er en bog, der er disponeret noget nær optimalt som en saglig nøgle til den, der måtte ønske et nøgternt grundlag for at perspektivere den politiske debat om indvandring og islam. Islam introduceres overbevisende i den omfattende indledning, konkretiseres informativt i afsnittene om de otte udvalgte lande og eksemplificeres og menneskeliggøres i kraft af et levende og nært (og for mange sikkert overraskende) møde med otte muslimske kvinder. 

Winnie Garde Nielsen, Folkeskolen
Jo mere jeg læste af bogen, jo mere spændende og saglig fremstod den. (…)
Bogens styrke er dens positive engagement, dens viden og evne til at trække tråde fra fortid op til nutiden og dens realistiske og overraskende beskrivelse af hverdagen i forskellige kulturer.
Bogen henvender sig til unge og voksne læsere. Den formidler viden og holdninger. De enkelte interviews vil være gode debatoplæg. Den er absolut værd at læse.

Af Omar Shah, Information
Malene Grøndal og Carsten-Fenger Grøn har skrevet en imponerende, interessant og ikke mindst fornøjelig bog om otte 'muslimske' kvinder. (…) Kvindernes beretninger er livlige, fornøjelige at læse og giver en god indsigt i deres forhold og syn på tilværelsen (…) Ud over interviewene med kvinderne indeholder bogen også imponerende fakta-afsnit, der sætter kvindernes beskrivelser i perspektiv (…) En bog, der kan være med til at nedbryde fjendebilleder og få os ud af skyttegravene.

Af Anders Jerichow, Politiken
Vær så god at sidde. Kryb ind i sofahjørnet og tag denne rare og smukke bog frem, en tiltrængt og sympatisk profil af otte liv, otte kvinder og otte lande med deres fælles gud. (…) en sjælden og smukt gennemilllustreret samling af samtaler med disse otte muslimske kvinder i Indien, Storbritannien, Iran, Bosnien, Syrien, Indonesien, Tunesien og Danmark. (…) Og alle disse portrættter indledes med en kyndig introduktion til islamisk teologi på akkurat de områder, som de otte kvinder taler om. (…) Enkel at læse og smukt fotograferet. Hvis vi troede, at islam var én ting og kun én, så lærer vi hér noget andet, samtidig med at vi lærer otte muslimske kvinder at kende. Interessant bekendtskab, dejlig bog.

Tilbage